جهان به کجا پیش می رود؟؟؟
سلام
خبری رو از سایت الف می خوندم که برام جالب بود. براتون اصل مطلبو میذارم تا دخل و تصرفی تو اون نکرده باشم. و در آخر مطالبی رو براتون عنوان می کنم تا توجه شما رو به اون جلب کرده باشم.
بخش خبری الف
به دنبال کشته شدن دو شهروند پاکستانی توسط یک کارمند کنسولگری آمریکا و تاکید مقامات قضایی پاکستان بر محاکمه این آمریکایی، واشنگتن با قلدری هر چه تمام تر به دولت اسلام آباد دستور داده هر چه سریعتر این شهروند آمریکایی را آزاد کند که در غیر این صورت پاکستان با پیامدهای ناگواری مواجه می شود. به گزارش الف به نقل از روزنامه دیلی تایمز، ریموند دیویس کارمند کنسولگری آمریکا در پاکستان اخیرا در شهر لاهور دو شهروند پاکستانی را به ضرب گلوله کشت. وی مدعی شد که این دو فرد قصد داشتند او را بکشند. قتل این دو شهروند پاکستانی خشم مردم پاکستان را برانگیخته و مردم این کشور خواهان محاکمه فوری این آمریکایی در خاک پاکستان شده اند. اما دولت واشنگتن می خواهد با هر ابزاری این قاتل آمریکایی را که در خاک پاکستان مرتکب قتل شده، آزاد کند . ابتدا آمریکا از دولت پاکستان خواست به این شهروند آمریکایی مصونیت اعطا کند اما دادگاهی در شهر لاهور با این درخواست مخالفت کرد. پس از این بود که دولت واشنگتن به مقامات پاکستانی هشدار داد که اگر این شهروند آمریکایی را آزاد نکنند، کمکهای نظامی و اقتصادی اش به دولت اسلام آباد را قطع خواهد کرد. برخی مقامات پاکستانی نیز ضمن انتقاد از این نوع اظهارنظرهای زورگویانه آمریکا تاکید کردند که این شهروند آمریکایی باید در داخل پاکستان محاکمه شود که در غیر این صورت استقلال و تمامیت ارضی پاکستان زیر سوال می رود. به دنبال این حادثه صدها تن از ساکنان شهر لاهور با برگزاری تظاهراتی، کشتار این دو پاکستانی به دست یک دیپلمات آمریکایی را محکوم کردند. عدهای از حقوقدانان پاکستانی، مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی در برابر کنسولگری آمریکا در لاهور تجمع و شعارهای ضدآمریکایی سر دادند. حامیان حقوق بشر در پاکستان معتقدند: در صورتی که امریکا خود را مدافع واقعی حقوق بشر میداند، باید دیپلمات خطاکارش (ریموند دیویس) را به جرم کشتار سه نفر مجازات کند. مردم خشمگین پاکستانی در مورد آزادی دیویس و تحویل وی به مقامات امریکایی هشدار دادند و خواستار اجرای عدالت در مورد او شدند. آنها اعلام کردند درصورتی که مقامات پاکستانی به خواسته مردم در این راستا گوش فرا ندهند و ریموند دیویس را محاکمه نکنند، دولت را سرنگون میکنند. لحن تند و تهدید آمیز مقامات آمریکایی برای آزادی این شهروند آمریکایی به شدت مردم پاکستان را به خشم آورده و آنها معتقدند واشنگتن که خود را مدعی رعایت حقوق بشر معرفی می کند، با وقاحت تمام می خواهد یک قاتل را آزاد کند. اینم لینک مطلب: http://alef.ir/1388/content/view/95271
خاورمیانه همیشه مبدا و منشا بسیاری از خبرها بوده، و این روزها شاهد مبدا و منشا بسیاری از تحولاته. چه بخوایم چه نخوایم، آمریکا قدرت بلامنازع در جهانه.که در موارد بسیاری،علت قدرت این کشور ناشی از سر خم کردن های کشورهای خاورمیانه در برابر این کشور زورگویه.
لازم به ذکر که علت اینکه خاورمیانه از گذشته بسیار مهم واقع شده بدلیل وجود منابع عظیم طبیعیش بوده. برا همین کشورهای زیادی در طول تاریخ به این کشورهای دید استعمارگرایانه داشتن و در عصر حاضر شاهد استعمار نوین بودیم. استعماری که دست نشانده های آمریکا به جای خود آمریکا بر این کشور حکومت می کنن. اما تو این چند هفته تحولات اساسی در روابط آمریکا و کشورهای و قدرت های دست نشانده آمریکا در حال اتفاقه. از بن علی در تونس شروع شد. به چند کشور عربی کوچک رسید. شاهد اخراج حسنی مبارک از مصر بودیم. سید حسن نصرالله ادعا کرده که خاورمیانه جدید رو ما میسازیم. شایعات زیادی از مرگ قریب الوقوع پادشاه عربستان به گوش میرسه. پرویز مشرف متهم به قتل بی نظیر بوتو، رهبر آزادیخواه پاکستان شده. اسرائیل متهم به قتل نخست وزیر لبنان شده و امروز شاهدیم که مردم و متعاقبا دولت پاکستان در برابر آمریکا وایسادن. هنوز هم تمام حوادث مهم جهان داره تو خاورمیانه اتفاق میافته. اما حوادث اخیر بسیار مهم و البته خوشحال کننده است. زیرا نشون دهنده ی استقلال و بیداری ملت های عرب و خاورمیانه شده و ظهور رهبرانی قدرتمند در این مناطق می تونه معادلات آمریکا و متعاقبا اسرائیل رو بر هم بزنه. اما مسئله ای که برای من خیلی جالب بود، ظهور و بروز این موارد در یک برهه بسیار کوتاه بوده. واقعا چه اتفاقی در حال وقوعه و دست پشت پرده کیه؟؟؟
آیا می تونیم این مسائل رو به ظهور منجی ربط بدیم؟
سوال اساسی همین جاست و پاسخ دادن به اون صد البته مشکل. اما اگر باور داشته باشیم که ما می توانیم، همون طور که آمریکا صد سال پیش به اون رسید، چین و ژاپن بعد از جنگ جهانی به اون رسیدن، و حالا هم کشورهای عرب دارن به اون میرسن، اون موقع است که شرافت کشورهای مسلمان و اقتدار اونها در آینده، همچون گذشته ی پرافتخارشون، دوباره نمایان میشه و دست کشور ظالمی چون آمریکا که سایه اون سال های ساله که بر سر کشورهای عرب، سنگینی میکنه، قطع میشه. البته در کنار این مسائل، مسئله بسیار مهم تری وجود داره. به قول معروف میگن نگاه داشتن عنوان قهرمانی از کسب عنوان قهرمانی سخت تره. پس اگه در این برهه کوتاه کشورهای مسلمان شاهد استقلال کشورهاشون از دست نشانده های آمریکا هستن، باید این امر رو نه برای مدت کوتاه، بلکه برای همیشه حفظ کنن و تنها راه اون دادن دست دوستی و کنار گذاشتن اختلافات گذشته و کدورت ها بین اونهاست و در واقع اتحاد این کشورهای مسلمانه که می تونه اون ها رو مثل گذشته قدرتمند کنه و قدرتمند نگه داره.
در صورتی که آمریکا نفوذشو در منطقه خاورمیانه از دست بده، اون موقع شاهد تحولات عظیمی در جهان خواهیم بود. در واقع نفوذ آمریکا در منطقه، علاوه بر اینکه یک نفوذ اقتصادی بوده، بلکه مسئله مهم تر نفوذ سیاسی این کشور باعث میشده تا اهداف آمریکا در این کشور عملیاتی بشه که با وقوع این تحولات، عملا دیگه شاهد زورگویی این کشور و تحمیل نظرات القایی اون بر سر ملت های عرب نخواهیم بود. مسئله دیگه ظهور قدرت های اقتصادی جدیده. کشورهایی چون برزیل و چین که نبض اقتصادی دنیا رو دارن بدست میارن. در نتیجه در آینده نه چندان دور شاهد از دست دادن قدرت اقتصادی آمریکا و سلطه اون بر جهان خواهیم بودیم.
نتیجه ای که می خوام بگیرم، باعث شد تا یاد 14سالگی هام بیفتم و اون دوره ی خودمو نقد کنم. در سن 14 سالگی معتقد بودم که آمریکا برای همیشه قدرت بلامنازع در جهان خواهد بود. در حالی که تاریخ چیز دیگه ای رو به من می گفت. ظهور و بروز قدرت های جدید و شکست قدرت ها و امپراطوری ها در تاریخ بسیار مشاهده شده. اما معتقد بودم که این اتفاق در عصر حاضر بوقوع نمی پیونده. اما با پیش بینی هایی که من دارم، می تونم بگم تاریخ تکرار شدنیه و ممکن در آینده نتونیم بگیم که آمریکا قدرت بلامنازع در جهانه. این اتفاق هیچ وقت به وقوع نمی پیونده، مگر با بیدار شدن ملت ها و در دست گرفتن قدرت.
|